In het nieuws: "Overfanatieke pokemon go-speler uit Nijmegen op staande voet ontslagen"

Gepubliceerd op: 18 juli 2016

Vorige week in het nieuws:
Overfanatieke Pokémon Go-speler uit Nijmegen op staande voet ontslagen.

Kan dit wel?

Pokemon Go-speler op staande voet ontslagen

Om op staande voet te worden ontslagen moet er sprake zijn van een dringende reden waarbij het van de werkgever niet kan worden gevergd de arbeidsovereenkomst te laten voortduren. Een zware toets dus.

De wet noemt een aantal voorbeelden, zoals:

  • Wanneer de werknemer in ERNSTIGE MATE de bekwaamheid of geschiktheid blijkt te missen tot de arbeid waarvoor hij zich heeft verbonden;
  • Wanneer hij OPZETTELIJK, of ondanks waarschuwing roekeloos, zich zelf of anderen aan ernstig gevaar blootstelt;
  • wanneer hij HARDNEKKIG WEIGERT te voldoen aan redelijke bevelen of opdrachten, hem door of namens de werkgever verstrekt.

U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat je het erg bont moet maken met het vangen van Pokemon, wil de werkgever ontslag op staande voet kunnen inzetten. Echter, de hype heeft al voor meer rare taferelen gezorgd dus het zou zo maar kunnen.

Heeft de werkgever in de casus dan verkeerd gehandeld?

Nee, dat niet. Uit de casus blijkt dat het niet gaat om een directe werknemer, maar om een uitzendkracht. De uitzendkracht hoeft zich bij de inlenende partij niet meer te laten zien, maar heeft nog wel gewoon zijn contract met het “uitzendbureau”. Hij is dan ook niet op staande voet ontslagen bij zijn werkgever, het inleencontract is slechts beëindigd.

Bron afbeelding: www.gelderlander.nl / www.pokemon.com

Terug naar overzicht
    ©2016 Knoester en Kuit Advocaten            Internetbureau: Webton.nl